Nya skogsbränder upptäckta av brandflyg i Hälsingland

Uppdaterad
Publicerad

Enligt det ena larmet till SOS ska brandflyget lokaliserat en brandhärd vid Grillberget -Söderåsen I Nordanstigs kommun, sydväst om Bergsjö.

Det andra larmet rör Fagermyran, i närheten av Björsbo, nordväst om Hudiksvall.

– Vi jobbar på två larm nu. Jag vet inte mer än att vi har fått veta från brandflyget att det ryker på två ställen, säger Niklas Ekroos, insatsledare vid Norrhälsinge räddningstjänst.

Skogsbränderna sommaren 2018

Brand norr om Brännås

 Under eftermiddagen kom också ett larm om att det brinner i skogen strax norr om Brännås i Hudiksvalls kommun. Det handlar om en större brand på drygt fyra hektar vid Flyktknölen. Tack vare att vinden avtagit mot kvällen har den branden hamnat i ett mer gynnsamt läge.

– Vi har kommit åt spridningsfronten och har lyckats dämpa framfarten, berättar Niklas Ekroot till SVT Nyheter Gävleborg under måndagskvällen.

När det gäller de två mindre bränderna vid Grillberget-Söderåsen och Fagermyran beräknas de under måndagskvällen vara under kontroll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skogsbränderna sommaren 2018

Mer i ämnet