Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Enligt SVT:s reporter på plats så är det minst sju skotthål i skyltfönstret. Foto: SVT

Skottlossning på Nygatan i Gävle – stor avspärrning

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har spärrat av en yta på Nygatan i Gävle efter en skottlossning mot en frisörsalong. Enligt SVT:s reporter på plats ligger tomhylsor på marken och åtminstone sju skotthål syns i ett skyltfönster.

SVT har pratat med vittnen som var på plats vid skottlossningen säger att de såg två till tre personer springa från parkeringshuset i samband med händelsen.

– Vi har spärrat av platsen men jag kan inte säga så mycket utöver att det är ett pågående ärende och att vi kommer att genomföra en teknisk undersökning på platsen och höra eventuella vittnen, säger polisens presstalesperson Therese Hallqvist.

Enligt Therese Hallqvist inkom larmet till polisen strax efter klockan 07 på onsdagsmorgonen.

– Det jag kan tillägga är att ingen har skadats fysiskt, säger hon.

Enligt uppgifter till SVT kan skottlossningen ha ägt rum redan vid 23-tiden på tisdagskvällen.

Fredrik Hillberg, yttre befäl i polisområde Gävleborg, säger till SVT att det är för tidigt att spekulera i om händelsen har koppling till gängkriminalitet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.