Gävle kommuns kommunikationschef Johan Adolfsson sade upp sig för att gå till ett liknande jobb i skånska Trelleborg. Nu blir det inget av det nya jobbet. Foto: SVT

Kommunikationschef slutar innan han börjat – får lön i 18 månader

Uppdaterad
Publicerad

Gävle kommuns kommunikationschef Johan Adolfsson skrev nedsättande om SD-väljare på Facebook. Nu får han gå från sitt nya jobb i Trelleborg – innan han ens har tillträtt.

Johan Adolfsson sägs upp innan han ens hunnit tillträda sin nya tjänst i Trelleborg, skriver Trelleborgs Allehanda.

Enligt tidningen kommer Adolfsson att få full lön på 69 000 kronor i månaden i 18 månader och kommunen kommer dessutom att betala omkostnader i samband med en fastighetsaffär som Adolfsson gjorde inför flytten till Trelleborg.

– Med tanke på att Johan Adolfsson sagt upp sig från en tjänst i Gävle och köpt hus här så har vi kommit fram till att den här ersättningen är rimlig, säger kommundirektören Fredrik Geijer till Trelleborgs Allehanda.

Såg fram emot Skåneflytt

Johan Adolfsson har tidigare arbetat som kommunikationschef på Gävle kommun.

– Det är jättetråkigt att det blivit så här, säger Johan Adolfsson till SVT Nyheter Gävleborg. Hela familjen såg fram emot att flytta till Skåne. Men nu har jag och kommundirektören kommit överens om det här.

Vad har du att säga om det du skrivit på sociala medier?

– Jag har inga kommentarer till det mer än att jag har använt mig av yttrandefriheten. Men det ska man göra i god ton och jag har bett om ursäkt för hur det blev. Däremot har jag inte uttalat mig så i min tjänsteutövning.

Johan Adolfsson har semester fram till och med den sista arbetsdagen den 14 september enligt Gävle kommun. Kommunen vill inte uttala sig i ärendet eftersom det ”inte är en fråga för Gävle kommun” längre.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer