Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På Älvvallen i Ljusdal stod det tidigare ett fotbollstält. 2019 rasade tältet för tredje gången och efter det kunde det inte sättas upp igen. Sedan dess har Ljusdalsborna väntat på en fotbollshall. Särskilt förväntansfulla är eleverna Greta Söderberg och Linus Karlgren som går på fotbollsgymnasiet i Ljusdal. Foto: Maria Broberg/SVT

Efter tältraset: Ny fotbollshall på gång i Ljusdal

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollstält som rasar och avsaknad av fotbollshall. Så har verkligheten sett ut för Ljusdals fotbollsspelare, men nu kan det bli ändring. Snart börjar nämligen projekteringen av aktivitetshallarna på Älvvallen. Förutom en fotbollshall väntas en skridskohall.

Under februari har Ljusdals kommun haft dialog med Ljusdalsborna om de nya aktivitetshallarna. Det inkom 850 svar på en enkät som skickades ut.

– Det är ovanligt många, men om det här blir av är det en av de största satsningarna som Ljusdals kommun har gjort. Det är självklart för oss att prata med de som ska använda hallen, säger Linnéa Van Wagenen, enhetschef Strategisk och hållbar utveckling.

Kreativa förslag från allmänheten

Man vill ha allt ifrån en popcornmaskin, ett café och en inomhuslekpark till att det ska byggas hållbart och att driftkostnaderna ska hållas nere.

– Många vill ha utrymme att göra andra saker samtidigt så att till exempel syskon kan vara med i hallen när det andra syskonet tränar.

Politikerna avgör om hallarna blir av

De inkomna synpunkterna blir ett underlag i projekteringen som Ljusdalshem ska göra.

– Ljusdalshem kommer att ta fram ett kostnadsförslag och sedan väntas politikerna fatta beslut om hallarna ska byggas.

Hör vad lärare och elever från fotbollsgymnasiet tänker om den nya hallen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.