Bolaget Fotbollshallen i Ljusdal har ingen lösning på ny hall efter det rasade fotbollstältet. Foto: TT.

Efter tältraset i Ljusdal – ingen fotbollshall i vinter

Uppdaterad
Publicerad

Sju månader har gått sedan det uppblåsbara fotbollstältet i Ljusdal rasade ihop. Hoppet har hela tiden varit att få till en ny lösning så att fotbollsplanen ska gå att använda under vintertid, men ingen har knäckt nöten på hur det ska gå till.

Bolaget som driver anläggningen, Fotbollshallen i Ljusdal, har jobbat hårt för att få till en hall i någon form efter raset av det upplåsbara tältet som rasade i vintras. De hade hoppats på att någon med ekonomiska muskler hade gått in och stöttat eller att någon kunde komma med en idé om hur man på ett enkelt sätt kan återanvända materialet från tältet till en ny hall.

”Inget konkret”

Det har inte skett och ordföranden i Fotbollshallen i Ljusdal, Per Löfgren, kan bara konstatera att de fortfarande står på ruta ett.

– Vi står där vi står. Det finns inget mer konkret nu än vad det gjorde för ett halvår sedan, men vi är inte uppgivna. Vi vet att det finns ett stort intresse och engagemang i det här och förr eller senare tror vi att det löser sig. Man måste tänka på att det är med ideella krafter det här bygger på och då tar det tid, säger han.

Ingen ekonomisk kris

Ekonomiskt sett står bolaget i balans tack vare att driftskostnaderna minskade betydligt när tältet inte är uppblåst eller uppvärmt.

– Vi får också in pengar på att hyra ut konstgräsplanen även om vi tycker att det är väldigt synd att vi inte kan erbjuda det vi kunde tidigare. Utan tvekan hade vi stor nytta av hallen och det var ett stort lyft för hela bygden med allt den tillförde, säger Löfgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.