Tältduken som låg som en urvriden disktrasa i februari är borta, men hur framtiden blir med en ny överbyggnad är fortfarande oklar. Foto: Cissi Eriksson Granér / SVT

Tältraset i Ljusdal – ingen lösning i sikte

Publicerad

Tältduken är bortforslad och konstgräsplanen kan användas för att spela fotboll på igen, även om det får ske under bar himmel. För någon ny överbyggnad blir det inte inom det närmaste året.

Någon lösning på hur man ska kunna återuppbygga ett tält eller annan överbyggnad har bolaget, Fotbollshallen i Ljusdal, inte lyckats hitta. Det säger Per Löfgren, ordförande i Fotbollshallen i Ljusdal.

– All kraft och energi har gått åt till att få konstgräsplanen spelklar. Vi har lagt flera hundra ideella timmar på att få bort tältduken så att det ska gå att bedriva träningar där. Frågan om hur vi ska lösa en eventuell överbyggnad ligger långt borta just nu.

Hur länge kan ni klara det ekonomiskt, ni har ju ett lån som ska betalas?

– Vi bedömer det inte som en akut kris, men på sikt är det kopplat till om vi kan hitta någon lösning på överbyggnad. Vi har ett bra rykte och haft bra beläggningar på uthyrning så vi skulle klara en eventuell investering, men vi behöver titta vad det finns för alternativ på marknaden och räkna på hur vi löser det ekonomiskt, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer