Klart slut. Efter den 27 oktober blir det tyst i CC-Puben i Gävle. Ett ställe där det spelats lokal livemusik i över 30 år. Lennart Vallanger har sålt stället till Tommy Larsson och Niklas Svanbom. Leif Walter i Mora Träsk är bara en av väldigt många som spelat där genom årtiondena. Foto: SVT

Snart tystnar musiken – klart med nya ägare till CC-Puben

Uppdaterad
Publicerad

Snart blir det tyst. CC-Puben i Gävle har fått nya ägare. Thommy Larsson och Niklas Svanbom kommer inte att ha levande musik i lokalerna längre.

Efter decennier av levande musik inne i den klassiska lokalen är det snart över. Men först en rejäl avslutningsfest. Den 27 oktober genomförs en maratonkonsert från klockan 14.00 på dagen fram till efter midnatt med lokala band och artister. Det gäller att gå i graven med stil.

– Det kändes som något som jag bara måste göra, det blir mest band som spelat under mina fyra år som ägare och som supportat oss är de som ska spela. Det blir rock’n’roll fram till vi stänger, säger Lennart Vallanger.

För höga ljud

I över 30 år har det spelats livemusik inne i CC-Pubens lokaler. I mars i år meddelade fastighetsägaren Provinsfastigheter via sina jurister ägarna Lennart och David Vallanger att de måste upphöra med livemusiken eftersom de stör andra i fastigheten. Provinsfastigheter hade då genomfört ljudmätningar för att visa att olika riktvärden för höga ljud överträds regelbundet. Lite senare blev de vräkta.

Lennart Vallanger har minst sagt varit otursdrabbad som ägare av CC-Puben, först blev stället rånat, sen brann det och var stängt under ett år. Och efter vräkningshotet valde han till sist att sälja.

– Det blev inte vad jag hoppats på med alla bakslag, det har varit jobbigt och min ekonomi har varit hotad, säger Lennart Vallanger.

Pub och restaurang

Det blir duon Thommy Larsson och Niklas Svanbom som tar över, Svanbom är delägare i Terrassen och Thommy Larsson är barchef på samma ställe. De kommer inte att ha levande musik inne CC-Puben.

– Nej, det får vi inte, säger Thommy Larsson. Det finns inskrivet i kontraktet att vi inte får ha livemusik här inne. Men vi tror på det här stället i alla fall som en vanligt hederlig pub och restaurang. Det är en fantastisk lokal som gjord för en pub.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.