Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör socialtjänsten om bilbränderna Visa alla (2)
Visa alla (2)

Socialtjänsten om bilbränderna: ”Måste jobba på olika plan”

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen greps tre unga personer som kan ha ett samröre till bilbränderna i Sätra i veckan. Lars Lodin på Välfärd Gävle tycker att det behövs en blandning av polisiära åtgärder och förebyggande insatser riktade mot unga för att öka tryggheten.

Nästan 30 fordon brann i veckan i stadsdelen Sätra i Gävle.

– De här händelserna i Sätra skapar otrygghet för medborgarna och vi måste jobba på olika plan. Det behövs både insatser i form av trygghetskameror och väktare men även förebyggande åtgärder från den sociala sidan, säger Lars Lodin, Förebyggandechef på Välfärd Gävle.

Har man inte gjort tillräckligt när sådant här händer?

– Jag tror att alla gör så gott de kan och eftersom vi kan samarbeta med varandra så finns det alltid aktörer i det här arbetet, säger Lars Lodin.

”Välfärd Gävle” är den sektor som är kopplad till socialnämnden, och har ansvar för att praktiskt genomföra de beslut som socialnämnden tar.

Läs mer hos Gävle kommun.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bilbränder i Gävle

Mer i ämnet