Jordåsen är en av byarna mellan och Stackbo och Hästbo längs Laggarbovägen som drabbats hårt av sönderkörda vägar när Microsoft kört schaktmassor mellan sina anläggningar i Ersbo och Stackbo. Nu ska Trafikverket rusta upp och asfaltera vägen. Foto: Anders Sundin/SVT

Sönderkörd väg vid Microsofts byggen får ny asfalt

Uppdaterad
Publicerad

Nu får de boende kring Microsofts bygge i Stackbo sin väg upprustad av Trafikverket. Hela sträckan mellan Stackbo och Hästbo ska asfalteras om.

Laggarbovägen har varit mycket hårt belastad av alla transporter som ska till och från Microsofts anläggning och har kritiserats hårt av de boende där. Vägen är i långa partier i väldigt dåligt skick.

– Vägen är sliten och är i stort behov av en upprustning. Det blir lite stökigt för trafikanterna under tiden men när det väl är klart har vi en fin och hållbar väg igen, säger Marcus Wikström, projektledare på Trafikverket i ett pressmeddelande.

Arbetet inleds under torsdagen och kommer att pågå fram till 30 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Microsofts etablering i Gästrikland

Mer i ämnet