Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Katharina och Yukako Nahlbom besökte puben i Sandviken, bara några timmar innan skjutningen. Foto: Jan-Peter Eriksson och Julia Frost-Nylén/SVT

Stamgästerna efter skjutningen: Får inte kapitulera för våldet

Uppdaterad
Publicerad

Ännu har ingen gripits efter dödsskjutningen på en pub i Sandviken där två personer dog och två skadades. Under lördagen hade flera av pubens stamgäster tagit sig till platsen för att bearbeta händelsen.

Katharina och Yukako Nahlbom hade besökt puben under torsdagskvällen men lämnat, två timmar innan skjutningen ägde rum.

Man ska kunna gå på en pub och det ska vara säkert och tryggt, säger Katharina Nahlbom.

Mari Altskog och Jan Ohlander har satt sig på en restaurang tvärs över gatan från den avspärrade puben. De säger att de inte skräms av händelsen och tänker gå dit när puben öppnar igen.

– Alla är väl lite halvt i chock, berättar Jan Ohlander.

Även polisen visade sin närvaro i centrala Sandviken, med flera polisbilar som cirkulerade men också genom att ha ett mobilt poliskontor på plats i centrum.

Polisen: Har gjort beslag

Ännu har ingen gripits men polisen genomför vittnesförhör och dörrknackningar.

– Vi har gjort ett beslag men vill inte gå in på exakt vad det handlar om, säger polisens presstalesperson Tobias Ahlén-Svalbro.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon får du en sammanfattning av vad som hände vid skjutningen på en pub i Sandviken – på 60 sekunder. Foto: Frilans

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.