Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det är en översvämmad å som flyter från Gryttjestjärnen samt själva tjärnen som orsakar översvämningsproblemen för järnvägen i Gnarp. – Vi fick rapporter om höga vattenflöden. Då tog vi beslut om att stoppa tågtrafiken, säger Sara Lindström, Presskommunikatör på Trafikverket. Foto: Lari Honkanen/SVT/Johanna Vikar/Trafikverket

Höga vattenflöden sänker hastigheten för tåg förbi Gnarp

Uppdaterad
Publicerad

Vid 11-tiden idag hävdes tågstoppet förbi Gnarp som orsakades av översvämningar av Gryttjestjärnen norr om Gnarp. Tågtrafiken åker nu förbi platsen med sänkt hastighet.

Stoppet ska ha inletts omkring klockan 18 på söndagen och påverkar sträckorna Söderhamn-Sundsvall, Stockholm-Sundsvall/Umeå samt Stockholm-Gävle. Det är höga vattenflöden i Gnarp som gör att trafiken inte kan gå den vägen, och tågen kommer ledas om resten av dygnet.

– Men det blir fyra-fem timmars försening för vissa tåg, det finns inga bussar som kan ersätta, säger Ronny Hörstrand vid SJ:s presstjänst.

Tågtrafiken har gått med reducerad hastighet under hela söndagen.

Tågtrafik återupptagen

Vid 11-tiden meddelade trafiken återupptas förbi platsen, men med sänkt hastighet. Det här kommer orsaka förseningar i trafiken.

Enligt X-trafik går X-trafiks tåg mellan Gävle och Hudiksvall som vanligt. Förseningar kan uppstår för de som åker med tåget mot Njurunda och Sundsvall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.