Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Oppositionspolitiker Arne Persson (M) är kritisk till hanteringen av Petra Lindstedts avgång som kommunchef i Hofors kommun. Foto: Jan-Peter Eriksson/SVT

Stor omsättning på chefer i Hofors kommun

Uppdaterad
Publicerad

Petra Lindstedts avgång som kommunchef i Hofors skedde efter en överenskommelse som kostar kommunen 1,2 miljoner kronor. Och det har varit stor omsättning på kommunala chefsposter i Hofors på senare tid.

När biträdande kommunchefen Fredrik Sundqvist nu går in som tillförordnad chef efter Petra Lindstedts avgång, är han den nionde kommunchefen sedan 2003. Under de senaste sju åren har fem kommunchefer kommit och gått.

– Vissa har fått andra jobb och sedan är det säkert också så att det finns saker som skaver inom organisation på olika vis, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Isaksson (S).

Han säger sig vara för ny på sin post för att närmare kunna besvara frågan om vad det skulle kunna handla om historiskt.

Oppositionen kritisk

– Jag tror ju det är organisationen, ledningen alltså som det är nånting som tryter nånstans och det är nånting som man måste göra något åt, säger Charlie Ahlholm (SD) som sitter i kommunstyrelsen.

– Det är fantastiskt bedrövligt alltihop. Att det kostar så mycket pengar och vi inte får ut någonting av det, säger Arne Persson (M) som är fullmäktigeledamot och ersättare i kommunstyrelsen.

Han säger sig inte vara så mycket klokare efter onsdagens sammanträde i kommunstyrelsen:

– Vi fick väldigt kortfattade svar på varför och hur och vilka som sagt vad.

Tomas Isaksson är inte beredd att lämna alltför många detaljer när det gäller frågan om vad som ligger bakom Petra Lindstedts avgång:

– Nu har vi kommit fram till den här lösningen och bägge parter är nöjda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.