I videon berättar Fredrik Åberg-Jönsson (V), regionråd och ordförande i hållbarhetsnämnden i Region Gävleborg, hur mycket kollektivtrafiken har tappat i intäkter. Foto: SVT

Över hundra miljoner i intäktstapp för kollektivtrafiken under pandemin

Uppdaterad
Publicerad

Resandet med kollektivtrafiken i länet har minskat under coronapandemin vilket också syns på intäktssidan. Under förra året minskade biljettintäkterna med 120 miljoner kronor.

För drygt ett år sedan stängdes framdörrarna på X-trafiks bussar för att bland annat skapa en säker arbetsmiljö för bussförarna och minimera smittspridning. Men det har inneburit att Region Gävleborg har tappat biljettintäkter.

– Det är klart att vi har förlorat pengar på att framdörrarna har varit stängda. Det stora i det här är att vi har ett minskat resande och då har vi tappat väldigt mycket intäkter, säger Fredrik Åberg-Jönsson (V), regionråd och ordförande i hållbarhetsnämnden i Region Gävleborg.  

I videon berättar Fredrik Åberg-Jönsson (V), regionråd och ordförande i hållbarhetsnämnden i Region Gävleborg, hur mycket kollektivtrafiken har tappat i intäkter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.