Stort intresse för Läkeroltomten

Uppdaterad
Publicerad

Planerna på att bygga 750 bostäder på Läkeroltomten på Brynäs i Gävle väcker stort intresse. Det var många som sökte sig till samrådsmötet på den gamla godisfabriken på måndagskvällen.

– Jag är har för att jag pluggar till samhällsplanerare och väldigt intresserad av såna här frågor, säger Sandra Sälj. Så jag vill bara kolla vad det är som händer.

– Jag bor på Styrmansgatan och ser ut över det här området, säger Jan Hurtig. Och då är det intressant att få veta hur det ska bli här.

Många sökte sig till godisfabriken för att få vet vad som ska hända där, planerna är ute på samråd och man har fram till midsommar på sig att säga vad man tycker innan det ska in den så kallade detaljplanen.

– Det är oerhört viktigt att Gävleborna och intressenter får vara med från början när vi startar ett sådant här stort projekt, säger kommunstyrelsens ordförande Inger Källgren Sawela (M).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.