En biljardhall och restaurang i Sandviken utsattes för skadegörelse när flera fönster krossades. Foto: Jan Peter Eriksson, SVT

Straff skärps för Bandidosmedlemmar efter misshandel

Uppdaterad
Publicerad

Hovrätten har nu beslutat att skärpa straffen för tre av de medlemmarna i Bandidos som dömts för misshandel på två krogar i länet, efter att personal bad dem att täcka över sina klubbmärken. Det skriver Gefle Dagblad.

Det var en kväll i början på november förra året där medlemmarna ombads täcka över sina märken på kläderna på en krog i Sandviken, som inte mottogs väl av de tre männen.

När de misshandlat personalen där, åkte de vidare till en krog i Gävle, där de åter igen uppmanades att täcka sina märken – något som slutade med att två gäster attackerades med kniv.

Alla överklagade tingsrättens dom

Två av män dömdes till tre års fängelse och en till ett års fängelse i tingsrätten för misshandel och grov misshandel av gäster och personal.

Enligt tidningen så överklagades domen av samtliga i fallet, där de dömda ville frias och åklagaren vill se skärpta straff.

Och nu tycks det alltså som att hovrätten följer åklagarens linje till viss del.

Hovrätten: De agerade i samförstånd

De tre männen får längre och lika långt fängelsestraff, då hovrätten menar att de agerat i samförstånd.

Utifrån brottens karaktär, och att kniv använts men där det inte går att styrka att den använts med avsikt att döda, så menar hovrätten att det samlade straffvärdet för brotten männen begått är tre år och sex månader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.