Anders Nordén kände sig hoppfull efter mötet om Strömvallens framtid. Foto: SVT

Strömvallen kan öppnas för spel igen

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen hölls ett öppet möte om möjligheterna att öppna upp Strömvallen igen. – Det känns hoppfullt, säger Anders Nordén, Gestriklands fotbollsförbund efter att ha diskuterat frågan med politikerna.

Anledningen till mötet var att fotbollsarenan Strömvallen står oanvänd. Alla partier utom Sverigedemokraterna var representerade under mötet. Nordén berättar att det var en bra ton mellan politiker och åhörare.

– Känslan efter vi avslutat är att det finns en stor möjlighet att få till en dialog med politikerna att använda fotbollsplanen kortsiktgt, säger han.

Lösa driftfrågan

Kommunstyrelsen kommer att lyfta frågan politiskt och Anders Nordén berättar att det finns en del saker som måste lösas innan spel blir aktuellt på Strömvallen igen. Till exempel finns det ingen el där.

– Det är ingen stor grej, desto större är frågan hur vi löser driften. Det är begränsad ekonomi både från kommunen och från klubbarna. Kan vi möjliggöra att fotboll spelas där igen? säger Anders Nordén.

Han menar att kvällens möte ändå gett resultat.

– Vi har tagit ett jättesteg i dialogen med politikerna. Det borde gå hitta en lösning. Jag känner mig hoppfull och positiv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.