Nordanstigs kommun har informerat om situationen via sin sajt och även gått ut med att all personal kommer att testas för corona på måndagen. I dagsläget uppges läget vara stiabilt på omsorgsboendet. Foto: Pontus Lundahl/TT/SVT/Privat

Tolv covidsmittade vid Hagebo omsorgsboende i Harmånger

Uppdaterad
Publicerad

På Hagebo omsorgsboende i Harmånger har åtta boende och fyra ur personalen bekräftats vara covid-smittade. Det var efter att en boende haft lindriga symtom som det gjordes provtagningar på boendet som visade att smittan fanns bland fler.

Nordanstigs kommun informerade om situationen via sin sajt på söndagsförmiddagen och har även gått ut med att all personal kommer att testas för corona på måndagen. I dagsläget uppges läget vara stabilt på omsorgsboendet trots smittan. I skrivande stund är det oklart hur smittan kom in till boendet.

Länets smittskydd, sjukvårdens mobila team och hälsocentralers personal är involverade i vården på boendet enligt Karin Henningsson, vård- och omsorgschef på Nordanstigs kommun.

Coronaviruset i Gävleborg

– Det finns läkarrepresentanter på plats för att kontinuerligt följa de smittades hälsotillstånd och vi följer länets smittskydd där vi följer deras råd och handlingsplan. Anhöriga är underrättade och väldigt förstående, säger hon.

Hör Karina Henningsson uttala sig mer om smittspridningen på omsorgsboendet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet