Bra start för Gefle IF trots tom arena: ”Synd att inte fler kan se oss”

Uppdaterad
Publicerad

Tomma läktare verkar inte vara något som skrämmer Gelfe IF. För första gången på flera säsonger ligger man inte i botten oavsett vilken serie man spelar i. Under söndagen mötte man topplaget Sylvia i Division 1 norra och spelade oavgjort med mersmak.

– Den här matchen borde vi ha vunnit och det är verkligen synd att inte fler kan se oss, men det är så det ser ut och det är bara att köpa, säger Gefle IF:s tränare Mikael Bengtsson efter 0–0 hemma på Gavlevallen på söndagen.

Efter tolv säsonger i botten av Allsvensken degraderade föreningen 2016 till Superettan. Efter att ha klarat sig kvar med nöd och näppe första säsongen fortsatt hissgången och man ramlade ner i Division 1 norra 2018. Och första säsongen där slutade också i botten och man höll sig kvar med minsta möjliga marginal.

Publiken har förstås svikit ju lägre ner i systemet man hamnat, men tomt har det aldrig varit. Och nu när man inlett med tre vunna och två oavgjord och fått en fin start på säsongen har ingen kunnat besöka Gavlevallen.

– Vi vill gärna dela våra matcher med fler förstås, men vi känner att vi har våra fans med oss men vill förstås ha dem på plats här på Gavlevallen, säger Mikael Bengtsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.