Ex-pojkvännen tv. och advokat Bo Karlsson th. Foto: SVT/Arkiv

Mördarens brevvädjan: ”Jag är bara 23 år gammal”

Uppdaterad
Publicerad

Tova Mobergs dömda mördare, ex-pojkvännen, är besviken på sin advokat Bo Karlsson. Han begär nu att få stjärnadvokaten Thomas Olsson.

– Jag upplevde att han inte ställde åklagaren mot väggen, skriver ex-pojkvännen i ett brev till tingsrätten.

Det var den 15 februari som ex-pojkvännen dömdes till livstids fängelse för att ha mördat Tova Moberg. I sin begäran till Hudiksvalls tingsrätt skriver ex-pojkvännen att han inte längre har förtroende för sin advokat. Det rapporterar Expressen.

Brevet

Han tycker till exempel inte att Karlssons upplägg av försvaret under rättegången mot honom varken var korrekt eller honom fördelaktigt. Han skriver bland annat:

Fallet Tova Moberg

”Jag är bara 23 år gammal och har blivit dömd till livstids fängelse. Jag och min advokat har inte haft samma åsikter om upplägget av mitt försvar. Det jag ville ta upp/framföra hur advokaten inte lagt så stor vikt vid. Jag upplevde att han inte ställde åklagaren mot väggen och ifrågasatte utredningen bättre.”

Han vill i stället ha stjärnadvokaten Thomas Olsson.

Advokat Thomas Olsson. Foto: TT/Akrivbild

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Ex-pojkvännens brev där han vill byta advokat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet Tova Moberg

Mer i ämnet