Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Ser tre stycken svartklädda män” – hör ordningsvakten Patrik Persson som var på plats vid Stortorget i Gävle och larmade polisen efter skotten. Foto: Julia Frost-Nylén/SVT

Trots larmsamtalet – tog polisen åtta timmar att hitta skotthålen

Uppdaterad
Publicerad

Ordningsvakten Patrik Persson befann sig vid Stortorget i Gävle vid 22.45-tiden på tisdagskvällen när han hörde flera skott avlossas, bara några hundra meter därifrån.

– Jag hörde sex till åtta skott och såg tre personer springa från parkeringshuset. Jag ringde polisen direkt, berättar Patrik Persson.

Polisen: Larmades till annan adress

Polisen säger att de fick samtal om en skottlossning under tisdagskvällen men att larmet gällde en annan adress i centrala Gävle.

Skottlossning i Gävle

– Det ekar mycket i stad och det är svårt att veta exakt var skotten avlossades, säger polisens presstalesperson Pelle Vamstad.

Brukar inte polisen prata med vittnen på plats när larm inkommer?

– Vi brukar prata med vittnen på plats många gånger varje dag. Vi kommer naturligtvis titta på vårt agerande vid det första larmet, säger Pelle Vamstad.

”De kom ju till parkeringshuset”

Patrik Persson tycker det låter märkligt att polisen säger att de larmats till en annan adress.

– De kom ju till parkeringshuset där jag sa att det hänt, säger Patrik Persson.

Händelsen utreds som grovt olaga hot och grovt vapenbrott. Det finns ännu ingen misstänkt och polisen vill inte säga om det har koppling till andra skjutningar i närtid.

Så gick det till när Partik Persson hörde skotten och larmade polisen – hör mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning i Gävle

Mer i ämnet