Tufft för BMX-åkarna i Gävle

Uppdaterad
Publicerad

i Gävle är det tuffare förutsättningar för BMX åkare än i den betydligt mindre kommunen Hofors.

Trots att BMX blivit en stor sport som kommit för att stanna så har BMX-åkarna i Gävle inget eget område att åka på.  Förutsättningarna för BMX är alltså helt annorlunda i Gävle än i lilla Hofors.

Kommunens ansvariga och de BMX-åkare som SVT möter på Gävles egen multisportplaza på Gävle strand, är överens: det behövs fler åkbanor för BMX-åkarna i Gävle. Men trots det så finns idag inga konkreta planer på någon bana utomhus.

#ETTSVERIGE – UNGDOMSIDROTT

BMX är cykling med tricks och sporten har växt enormt senaste decenniet. En egen BMX-bana eller ännu hellre en BMX-hall som den i Hofors står högt på önskelistan bland åkarna i Gävle. Men det finns inte någon förening för BMX i Gävle.

På kommunene bekräftar man att det i praktiken krävs att någon utomstående driver frågan för att BMX-åkarna också ska få utrymme att utöva sin sport. 

Men då BMX liksom andra extremsporter kännetecknas av att vara spontan, oorganiserad och utan vuxeninblandning så blir utmaningen än större för kommunen att hitta en framtida lösning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#ETTSVERIGE – UNGDOMSIDROTT

Mer i ämnet