Olycksplatsen där en pojke avled och en skadades i samband med en lastbilskrock utanför Hudiksvall under måndagskvällen. Foto: SVT

Tonårig mopedist död efter lastbilskrock utanför Hudiksvall

Uppdaterad
Publicerad

En mopedist i tonåren har dött efter att ha krockat med en lastbil i Forsa, utanför Hudiksvall. Ytterligare en ungdom har allvarliga skador.

Under måndagskvällen krockade två pojkar med en lastbil i Forsa, utanför Hudiksvall. Båda mopedisterna skadades allvarligt.

– Det är två personer på två olika mopeder som krockat med lastbilen i en korsning, strax väster om Forsa kyrka, sa Gunnar Lööf, insatsledare vid Norrhälsinge räddningstjänst, efter att larmet inkommit vid 18-tiden.

Båda pojkarna fördes till sjukhus med allvarliga skador. Sent på måndagskvällen kom beskedet att en av pojkarna hade avlidit. Hans närmast anhöriga är underrättade, uppger polisen för TT. Den andre mopedisten har allvarliga skador.

Med anledning av olyckan hölls Mariagården vid Forsa kyrka öppen på måndagskvällen för de som ville ha stöd, samtala eller träffas. Kyrkan och Mariagården hålls öppen från klockan 9 på tisdagen.

I den här korsningen, strax väster om Forsa kyrka, inträffade olyckan. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.