Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Funktionären Hanna Ahlbeck från Gävle berättar mer om evakueringen i Sydkorea i klippet. Foto: Privat

Tyfon på väg mot Sydkorea – Hanna från Gävle en av de evakuerade

Uppdaterad
Publicerad

Drygt 40 000 scouter har i förtid fått lämna internationella scoutlägret World Scout Jamboree i Sydkorea. Hanna, 20, från Gävle var en av de funktionärer som sist evakuerades från lägret.

Först fick scouterna mellan 13-17 år lämna lägret, därefter funktionärerna. Efter SVT:s intervju på tisdagsmorgonen fick funktionären Hanna Ahlbeck lämna scoutlägret World Scout Jamboree i Sydkorea.

I nuläget är hon evakuerad till ett universitetsrum i Seoul.

– Vi kommer fortsätta ha aktiviteter trots att vi får lämna lägret. Idag, onsdag så har vi fått varit på utflykt till en mud-festival vid havet där vi har fått lekt i lera och badat i havet, skriver Hanna Ahlbeck i ett sms.

Långa förberedelser

Hanna anmälde sig till lägret för ett halvår sedan och tycker det är tråkigt att lägret avslutas i förtid.

– Jag har förberett mig i ett halvår med nyhetsbrev, för-träffar och tänkt på packning så det har varit en ganska lång uppbyggnad.

Tyfonen väntas under torsdagen

När SVT pratade med Hanna under tisdagsmorgonen sade hon att hon känner sig säker och hon har gott förtroende för den svenska kontingenten.

– De har väldigt bra koll och god kontakt med World Scout Organisation. Vi får ju information när beslut väl tagits, först var det lite oklart om tyfonen kommer hit, men sen fick vi beslut om att evakuera från lägret, sade Hanna i tisdags.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.