Villa blev helt övertänd

Uppdaterad
Publicerad

En villa i Hamre, utanför Hudiksvall, var på lördagsmorgonen helt övertänd. Räddningstjänsten fick fokusera på att hindra branden från att sprida sig.

Det brinner i en villa i Hamre, utanför Hudiksvall. Larmet kom in till SOS vid halv sex-tiden på lördagsmorgonen.

Vid 08.15 är 15 brandmän från räddningstjänsten i Hudiksvall och Iggesund är på plats och bekämpar elden. Villan är helt övertänd och kan inte räddas.

– Vi har en kranbil på plats som just nu ska lyfta av taket på den brinnande villan för att komma åt elden, säger Niklas Bruhn, befäl i beredskap vid Norrhälsinge räddningstjänst.

Räddningstjänsten fokuserar på att begränsa branden från att sprida sig till två intilligande fastigheter, det gäller en villa och ett flerfamiljshus. De bostäderna har utrymts medan räddningsarbetet pågår.

– Det är lite svårt eftersom det blåser rätt mycket också, säger Niklas Bruhn.

Ingen person och inga husdjur har kommit till skada.

– Det var ett väktarföretag som såg rök och brand på sina kameror från den här villan och ringde in till SOS, sedan ringde även ägaren till huset, säger Niklas Bruhn.

Strax före 11-tiden på lördagsförmiddagen pågick släckningsarbetet fortfarande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.