Vindpustens förskola har bland annat tagit emot föremål som donerats av andra förskolor i trakterna. Under onsdagseftermiddagen fortsatte arbetet med att möblera och städa inför barnens ankomst den 4 oktober. Foto: Robin Herzog

Vindpustens förskola i Hudiksvall tar emot barnen efter branden

Uppdaterad
Publicerad

Det är omkring 60 barn som kommer att behöva byta förskola på grund av branden på förskolan i Sörforsa.

– Allt kommer att fungera och vi känner oss trygga med att öppna i morgon, säger förskolechef Ewa Bydell.

Förskolan i Idenor i Hudiksvall har mestadels stått tom sen förskoleverksamheten där flyttade till nya lokaler. Det har gjort den snabba flytten möjlig och relativt smidig för barnen. Redan på torsdag, fyra dagar efter branden, är verksamheten i gång.

– Vi har fått in möbler, hyllor, pedagogiskt material och vi har fungerande kök, ventilation och matleveranser, så allt fungerar, säger Ewa Bydell.

Återkomst 2019

Men ett återvändande till förskolan i Idenor kan dröja. En av tre lokaler brann ned helt. Men de andra som klarade sig ska i någon mån kunna användas efter årsskiftet. Men närmast blickar personalen på dagarna som kommer.

När SVT är på plats på Vindpustens förskola har bland annat personal från förskola och kommun fullt upp med att montera hyllor, möblera om, städa och sortera allt från leksaker till porslin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.