Ulf Davidsson, fackordförande för Handels på Nelly i Falkenberg. Foto: SVT

160 jobb försvinner från Falkenberg

Publicerad

Näthandelsföretaget Nelly lägger ner sitt lager i Falkenberg. Hela verksamheten flyttar till Borås i början av 2021. Något som berör omkring 160 anställda.

Hallands Nyheter var först med att rapportera om beskedet.

I mitten av augusti meddelade klädföretaget Nelly att de planerar att lägga ned sin lagerverksamhet i Bacchusområdet i Falkenberg. Trots fackets protester blev det i veckan klart att så också blir fallet.

– Att vi inte kunde vara kvar i nuvarande lokaler förstod allihop. Den största besvikelsen är att företaget inte undersökt möjligheterna mer att vara kvar i Falkenberg med omnejd. Det vara bara Borås som gällde, säger Ulf Davidsson, fackordförande för Handels på Nelly i Falkenberg.

Flyttar först 2021

2010 flyttade företaget från Borås eftersom de behövde större lokaler. När de nu växt ur lokalerna i Falkenberg går alltså flyttlasset tillbaka.

– Då fanns det inga tomter i Borås men det finns det nu, säger Ulf Davidsson.

Under de första tre månaderna 2021 sker flytten till de nya lagerlokalerna.

– Om något är positivt är det att vi har lite tid på oss att se om vårt hus. De anställda som vill följa med till Borås får troligtvis göra det. Men det är stora avstånd och jag tror inte så många vill lämna kusten och följa med, säger Ulf Davidsson.

Hur är stämningen på arbetsplatsen?

– Den är lite dämpad men många har misstänkt detta. Vi är rätt många som varit här sedan 2012, slitit och räddat företaget från konkurs. Det här är tacken för allt, säger Ulf Davidsson.

”Hoppas att medarbetarna följer med oss”

Nellys vd Anna Ullman Sersé berättar att företaget behöver flytta sitt lager på grund av möjligheterna att driva verksamheten har påverkats av en ny stadsplan som innebär att området ska användas till bostäder.

– Den utredning som vi har gjort visar på att Borås är det bästa läget för vårt lager både för snabba leveranser till våra kunder och för oss som företag eftersom vi kommer närmare varandra.

Hon fortsätter:

– Vi beklagar att behovet av arbetskraft försvinner i Falkenberg, men vi hoppas att så många som möjligt av våra medarbetare har möjlighet att följa med oss till Borås år 2021.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer