Madeleine Palmhager är företagsrådgivare på Arbetsförmedlingen i Halmstad. Foto: Privat/Arkiv

170 tjänster i Halland varslade

Uppdaterad
Publicerad

Den senaste en och en halv veckan har 170 varsel anmälts hos Arbetsförmedlingen i Halland. Det gäller företag med fem anställda eller fler som måste anmäla alla varsel till myndigheten.

– Det gäller främst arbetstillfällen inom besöksnäringen – områdena äta, bo och uppleva som drabbats, berättar Madeleine Palmhager, företagsrådgivare på Arbetsförmedlingen i Halmstad.

Hur hanterar ni varslen?

Coronaviruset i Halland

-Just nu undersöker många företag om de kommer att kunna ta del av regeringens stödpaket. Vi vet ju inte hur många som sägs upp i slutänden. Vi erbjuder oss alltid att komma till arbetsplatsen och prata med både arbetsgivare, fack och anställda om hur vi kan hjälpa till, säger Madeleine Palmhager.

Sätter Arbetsförmedlingen in extraresurser med tanke på omständigheterna?

-Just nu kör vi på som vanligt, vi har inte fått några nya direktiv från vår ledning ännu, säger Madeleine Palmhager till SVT nyheter Halland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet