Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här har föräldrar från Långaryd precis överlämnat listan med 501 underskrifter till kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfquist (S). Foto: Privat

500 namnunderskrifter för att rädda förskolan i Långaryd

Publicerad

Totalt 501 stycken. Så många namnunderskrifter samlade föräldrar i Långaryd in för att rädda förskolan Solgläntan från nedläggning. Målet var att få ledande politiker att överväga andra alternativ. Men för föräldrarnas del ser det redan nu mörkt ut.

– Det känns kul att det är så många som värnar om landsbygden. Men slutresultatet är inte vad vi önskar. Lite överkörda känner vi oss, säger föräldern Emma Bogren, vars två barn går på Solgläntan.

Namninsamlingen har pågått sedan dess att Framtid Hyltes budgetförslag presenterades för ungefär en månad sen. Främst har föräldrarna fått in namn via sociala medier.

”Lite i sista stund”

Kommunstyrelsens ordförande, Ronny Löfquist (S), fick namnlistan i sin hand dagen innan budgeten skulle klubbas. Lite i sista stund menar han.

– Det här är inget vi vill göra. Men tyvärr fortsätter Hylte tappa invånare och därmed barn. Det blir för många förskolor. Vi vet att sådana här frågor väcker engagemang, men beslutet är redan fattat, säger han till SVT.

I klippet hör du föräldern Emma Bogren prata om namninsamlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.