94-åring dog efter inbrott – man åtalas misstänkt för mord

Publicerad

En man i 30-årsåldern åtalas vid Halmstads tingsrätt misstänkt för mord. Då han i samband med ett inbrott misshandlat en man så illa att denne senare avled på sjukhus.

Det var i juli som den yngre mannen tog sig in i 94-åringens bostad i Halmstad. När inkräktaren blev upptäckt försökte 94-åringen få mannen att gå därifrån, men blev istället blev den äldre neddragen på golvet och utsatt för våld.

Den äldre mannen fick flera skador, bland annat stötskador på ena lungan. Enligt åtalet ledde det till lunginflammation som i sin tur blev mannens död drygt tre veckor senare.

Mannen åtalas i andra hand för synnerligen grov misshandel och vållande till annans död. Han har tidigare erkänt inbrott och misshandel men inte tagit ställning till de grövre åtalspunkterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.