Älgen som spridit skräck i Väröbacka fälldes under onsdagsmorgonen. Foto: Christina Almén

Aggressiva älgen i Väröbacka död

Uppdaterad
Publicerad

Den älg som har satt skräck i Väröbackaborna sedan augusti har nu skjutits av jägare. Christina Almén är lättad över att kunna röra sig fritt runt huset igen.

Det var i augusti som den aggressiva älgen för första gången dök upp bostadsområdet Nasaret i Väröbacka. Den var aggressiv och oberäknelig och gick till attack flera gånger mot boende i grannskapet.

På onsdagsmorgonen fick skyddsjägare i trakten tips om att älgen synts till i det intillliggande bostadsområdet Hjörne, vilket P4 Halland var först med att rapportera om.

– De såg älgen ute på ett fält. När de gick ur bilen kom den springandes rakt emot dem, så de fick skjuta älgen på två meters avstånd, säger Christina Almén.

Var skadad

När älgen låg skjuten på marken upptäckte jägarna att den var skadad sedan innan.

– Den hade en gammal skada och var ärrig på sidan av frambenet, berättar Christina Almén.

Christina, som varit drivande i älgärendet sedan den först dök upp, åkte till Hjörne för att fotografera på älgen.

– Jag behövde ta kort för att visa min dotter att den verkligen är död. Hon har drömt mardrömmar och inte vågat gå ut, säger Christina Almén.

Så här såg det ut när den närgångna älgen rörde sig i kvarteret i Väröbacka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.