Jesper Blickander med Frillesås spelande tränare Mattias Johansson. Foto: Mårthen Backlund

Åkte från Norge för att se Frillesås skriva historia

Uppdaterad
Publicerad

Jesper Blickander tvekade inte. När favoritlaget Frillesås bandy nu kan ta steget upp i Elitserien var det bara att sätta sig i bilen. Under fredagskvällen åkte han från Norge och resan tog elva timmar.

Frillesås BK kan på lördag bli klara för Elitserien. Det som krävs är vinst mot Gripen på bortaplan i Trollhättan. Jesper Blickander åker hela vägen från Norge till Frillesås för sedan kunna följa matchen på plats, något som P4 Halland var först att berätta om. SVT Nyheter Halland når honom precis när han passerat den svenska gränsen.

–  Nu är det två timmar kvar ungefär. Jag har följt laget i alla år sedan jag var ett litet barn.  Och nu väl när säsongen har gått så bra till det gjort så har jag ritat in det här datumet och nästa helg. Det skulle vara ren och skär glädje om de lyckades, säger Jesper Blickander.

Spelade själv

På lördag förmiddag sätter han sig på supporterbussen och åker mot Trollhättan. Han spelade själv i Frillesås BK till han var sjutton år gammal och känner flera i laget. Bara tanken på att laget nu kan ta kllivet upp i bandyns finrum känns overkligt säger han.

– Det skulle vara fantastiskt roligt. Det är många supportrar som kollar på laget vecka in och vecka ut. Tänk dig om lilla Frillesås går upp i stora Elitserien. Det lär inte hända under min livstid igen, skrattar Jesper Blickander.

En Åshöjden-historia

Han vågar fortfarande inte tro på att det verkligen kommer att hända.

– Jag är alltid tveksam. Ett kryss kan jag tro och gissa på. Hjärtat säger 4-3 till Frillesås men hjärnan säger något annat.

Han säger att det så klart kan bli tufft ekonomiskt för en liten klubb att gå upp i elitserien. Men Jesper Blickander tycker att föreningen borde slåss med näbbar och klor för att klara av det.

– För Frillesås som bygd skulle det verkligen vara att vi hamnar på kartan. Tänk om ett lag som Hammarby kommer på besök och på andra sidan står vi. Det är lite av en Åshöjden-historia om det nu skulle gå vägen. Det är otroligt kittlande, säger Jesper Blickander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.