Foto: TT

Åklagare vill att Frennarpsmördare döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Minst fyra års fängelse för mord bör den 20-årige gärningsmannen dömas till för att ha haft ihjäl sin kamrat på Frennarp i Halmstad, enligt åklagaren som höll sin slutplädering under fredagen.

På mordrättegångens fjärde dag hölls ett antal vittnesförhör med vänner och anhöriga till den döde 16-åringen och till gärningsmannen.

För tredje gången under den här rättegången fick en person föras i väg med ambulans. Den här gången var det en anhörig till den döde pojken som mådde så dåligt att han fick uppsöka vård.

Mordet på Albin

LÄS MER: Åtalade 20-åringen bröt ihop – dramatisk rättegångsdag

LÄS MER: Detta har hänt

På eftermiddagen gjorde åklagaren Gisela Sjövall sin slutplädering där hon yrkade på att den i dag 20-årige mannen från Halmstad ska dömas till fängelse för mord.

– Jag yrkade på att den tilltalade skulle dömas till fängelse och jag anser att straffvärdet, med hänsyn tagen till hans ålder, ligger någonstans från fyra till fem års fängelse, säger Sjövall.

Gärningsmannen och hans försvarsadvokat Göran Ruthberg anser att det inte ska betraktas som mord, utan som vållande till annans död eller dråp.

Försvarsadvokaten ska hålla sin slutplädering på måndag när rättegången avslutas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Albin

Mer i ämnet