Christer Wolfbrandt, verksamhetschef Medborgarskolan. Foto: SVT

”Allting är helt utbränt”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Nyheter Halland har pratat med en av de som drabbats av branden i Falkenberg. – Det är helt förfärligt detta, man blir helt chockad, säger Christer Wolfbrandt från Medborgarskolan.

Christer Wolfbrandt är verksamhetschef  på Medborgarskolan, som är en av de verksamheter som finns i lokalerna som brinner i Falkenberg. Totalt har de sju replokaler i byggnaderna.

Vad tänker du?

Branden i Falkenberg

– Det är helt förfärligt detta, man blir helt chockad. Allting är helt utbränt. Det är på väg att rasa här nu, man ser ju att taket brinner.

Läs mer: Kraftig brand i stor industrilokal

Vad tänker du om alla som drabbas?

– Jag lider med dem. Det handlar om musikband som är här och repar, de har ingenstans att vara nu. Deras instrument är förmodligen helt borta nu.

Många ungdomar?

– Det handlar om jättemånga ungdomar. Vi har en jättestor musikverksamhet, och vi byggde här för bara två år sedan för att tillgodose ungdomarnas behov av replokaler. Det är svårt att få tag i replokaler annars. Det här är bara tråkigt.

Läs mer: Man i 30-årsåldern anhållen misstänkt för grov mordbrand

Vad händer nu, hur ser det ut med försäkring?

– Jag har ingen aning, jag får sätta mig in i detta nu. Vi får ta kontakt med våra försäkringsbolag och fastighetsägarna och se hur vi kommer vidare. Vi har precis just nu informerat våra ungdomar så att de vet om vad som hänt här.

En annan man som vill vara anonym berättar att lokalen med hans verksamhet fanns på andra våningen och att allt bara rasat rakt ner. Han har tårar i ögonen.

– Jag hade tio års bokföring där inne, säger han och suckar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden i Falkenberg

Mer i ämnet