Foto: SVT

Andreassons åkeri lägger ner

Publicerad

Det tidigare kritiserade åkeriföretaget Andreassons åkeri i Veddige lägger ner efter att Varbergs tingsrätt försatt ägarna i konkurs. Det rapporterar P4 Halland.

Enligt P4 Halland är det skatteverket som begärt konkursen för att få in miljonskulder, bland annat arbetsgivaravgifter för utländska chaufförer.

Just arbetsgivaravgifter är något som gett företaget hård kritik tidigare. SVT Nyheter Halland berättade förra året om när Andreassons åkeri stängdes av från Sveriges åkeriföretag efter att man inte betalat arbetsgivaravgifter för polska chaufförer.

LÄS MER: Utesluts från branschorganisation

Skatteverket ansåg dock att chaufförerna var att betrakta som anställda och kammarrätten i Göteborg dömde företaget att betala nio miljoner kronor i arbetsgivaravgifter och skattetillägg.

Får inte driva företag

P4 Halland rapporterar att åkeriet för närvarande har en skatteskuld på sex miljoner kronor och skatteverket valde att begära ägarna i konkurs och inte firman. Det innebär bland annat att personerna som försätts i konkurs varken kan driva företag eller sitta i bolagsstyrelser.

– Ja, så ser lagstiftningen ut. Många gånger har de här personerna kanske missbrukat sitt sätt att driva företag och när man då sätts i personlig konkurs kan man inte längre fortsätta med det, säger Pia Bergman, nationell samordnare på Skatteverket, till P4 Halland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.