Kvinnan, som är i 80-årsåldern, var ute och promenerade när hon blev påhoppad bakifrån och attackerad med ett vasst föremål. Foto: Mikael Berglund

Anhållne mannen i Falkenberg släppt på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

Mannen i 50-årsåldern som anhölls misstänkt för knivdådet mot 80-åriga kvinnan i Falkenberg har nu släppts på fri fot. Det var tidningen GT först med att rapportera om.

Under förra veckan skadades en äldre kvinna svårt när hon blev överfallen och huggen med ett vasst föremål av en okänd man. Den misstänkte mannen anhölls, men har nu har han släppts på fri fot, det var tidningen GT först med att rapportera. Åklagare Andreas Bergman bekräftar uppgifterna för SVT Nyheter Halland.

– Misstankarna mot mannen kvarstår, men har försvagats, så vi har inte tillräckligt för att hålla honom fortsatt anhållen. Förundersökningen fortsätter däremot. Vi arbetar brett och vill fortsatt ha in vittnesuppgifter, säger åklagare Andreas Bergman.

Han vill inte uppge om det finns någon annan misstänkt för dådet utan hänvisar till förundersökningssekretess.

Vill ha in fler vittnesuppgifter

Andreas Bergman säger att även om man själv tycker att det är obetydliga uppgifter är det viktigt att man uppger för polisen ändå. Hittills har polisen inte fått in särskilt mycket vittnesuppgifter från händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.