Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En bro över Nissan och utbyggnad av hamnen är några av de investeringar som föreslås. I klippet ovan svarar kommunstyrelsens ordförande Stefan Pålsson (S) om hur han ser på att investera i dessa ekonomiska tider. Foto: SVT/Casper Sewerin

Ansvar för Halmstad vill miljardinvestera kommande åren

Uppdaterad
Publicerad

Investeringar för totalt 8 miljarder kronor, det föreslår den styrande koalition Ansvar för Halmstad, i sin budget för de kommande fyra åren. En av de större investeringarna är bygget av 14 nya förskolor och 14 nya skolor för närmare 4 miljarder kronor.

– Vi vill bygga nya riktiga förskolor och grundskolor. På sikt är det mer kostnadseffektivt än barackerna vi hyr in oss hos just nu, säger Stefan Pålsson (S), kommunstyrelsens ordförande till SVT.

Socialdemokraterna, Kristdemokraterna och Moderaterna föreslår även stora satsningar på infrastruktur, för att få fler arbetstillfällen.

I klippet ovan får du veta mer om ytterligare två större investeringar de styrande politikerna i Halmstad vill göra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.