Foto: SVT

Är det okej att parkera på familjeparkeringen utan barn med sig?

Publicerad

Frågan om vem som får eller inte får parkera på familjeparkeringarna vid affärer och köpcenter väckte nyligen debatt på sociala medier i Laholm. Flera föräldrar menar är arga över att familjeparkeringen ibland ockuperas av personer som inte ha barn med sig i bilen.

Vad tycker du? Är det okej att ställa sig på familjeparkeringen även om man inte har barn med sig i bilen?

SVT rapporterade · Är det okej att parkera på familjeparkeringen utan barn med sig?

07.22
God morgon! Nu kör vi igång diskussionen. Är det okej att ställa sig på familjeparkeringen även om man inte har barn med sig i bilen?
07.22
Det är inte ok att parkera på familjeparkering utan barn. Dessa parkeringar finns ju utav en anledning! Var själv arg på människor som änvände dessa parkeringar när vi hade små barn. Används dessa parkeringar av alla kan man ta bort dom
Lisbeth Persson
07.22
Japp
07.22
Jag tycker folk ska respektera respektiva skyltar gäller även handikappsfickor.Folk ha blivet väldigt ego och noncherlanta..Och uttalande jag är rädd om min bil som en i inslaget sa tycker jag är en dålig förklaring ..
07.22
Ja om bilen är stor.
07.23
Man ser tydligt att dessa rutor är till för småbarnsfamiljer, att man är rädd om sin bil eller vill gå lite kortare sträcka är ett så egoistiskt och tråkigt beteende.
Vi har aldrig parkerat där efter att vi slutade använda barnvagn.
Är man handikappad ansöker man om handikappstillstånd.
Att bry sig mer om materiella ting som sin bil, än andra människor.. skäms på er!
07.23
Det är helt ok att parkera på familjeparkeringh
07.45
Nej. Det ska enbart vara för barnens säkerhet. Parkeringsplatser är bland de farligaste platser för barn att vara på. Familjeplatserna är en räddning för mig när jag ska släpa kassar med bäbis på armen och trotsig treåring.
07.45
Nej, den är till för bilar med barnvagnar.
07.45
Självklart är det inte ok, det vet de som ändå ställer sig där. Men vi lever i en värld där jaget är större än tanken att annan behöver platsen bättre. Otroligt egoistiska personer gör så.

Därför parkerar de på familjeparkeringen – utan barn 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer