Därför parkerar de på familjeparkeringen – utan barn

Publicerad

Brukar du parkera på familjeparkeringen vid affärer och köpcenter utan att ha barn med dig? I så fall är du ett ämne för irritation för vissa barnfamiljer. SVT har pratat med några som väljer att parkera på familjeparkeringen, trots att de inte har några barn med sig. Se och hör dem i klippet ovan.

Ämnet väckte nyligen en livlig debatt på sociala medier i Laholm efter att föräldern Caroline Torbjörnsson vädjat om att låta familjeparkeringarna på Mellby center vara till förmån för just familjer.

Hon och flera andra föräldrar vittnar om att många som inte har barn med sig i bilen väljer att parkera på familjeparkeringen ändå.

Vi pratade med fyra ”felparkerare” på Mellby center i Laholm. Se och hör dem i klippet ovan motivera valet att ställa sig på familjeparkeringen trots att de inte har barn med sig.

SVT rapporterade · Är det okej att parkera på familjeparkeringen utan barn med sig?

07.22
God morgon! Nu kör vi igång diskussionen. Är det okej att ställa sig på familjeparkeringen även om man inte har barn med sig i bilen?
07.22
Det är inte ok att parkera på familjeparkering utan barn. Dessa parkeringar finns ju utav en anledning! Var själv arg på människor som änvände dessa parkeringar när vi hade små barn. Används dessa parkeringar av alla kan man ta bort dom
Lisbeth Persson
07.22
Japp
07.22
Jag tycker folk ska respektera respektiva skyltar gäller även handikappsfickor.Folk ha blivet väldigt ego och noncherlanta..Och uttalande jag är rädd om min bil som en i inslaget sa tycker jag är en dålig förklaring ..
07.22
Ja om bilen är stor.
07.23
Man ser tydligt att dessa rutor är till för småbarnsfamiljer, att man är rädd om sin bil eller vill gå lite kortare sträcka är ett så egoistiskt och tråkigt beteende.
Vi har aldrig parkerat där efter att vi slutade använda barnvagn.
Är man handikappad ansöker man om handikappstillstånd.
Att bry sig mer om materiella ting som sin bil, än andra människor.. skäms på er!
07.23
Det är helt ok att parkera på familjeparkeringh
07.45
Nej. Det ska enbart vara för barnens säkerhet. Parkeringsplatser är bland de farligaste platser för barn att vara på. Familjeplatserna är en räddning för mig när jag ska släpa kassar med bäbis på armen och trotsig treåring.
07.45
Nej, den är till för bilar med barnvagnar.
07.45
Självklart är det inte ok, det vet de som ändå ställer sig där. Men vi lever i en värld där jaget är större än tanken att annan behöver platsen bättre. Otroligt egoistiska personer gör så.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer