Ronald Mellberg: ”Jag är rädd om min bil” Foto: SVT

Därför parkerar de på familjeparkeringen – utan barn

Uppdaterad
Publicerad

Brukar du parkera på familjeparkeringen vid affärer och köpcenter utan att ha barn med dig? I så fall är du ett ämne för irritation för vissa barnfamiljer. SVT har pratat med några som väljer att parkera på familjeparkeringen, trots att de inte har några barn med sig. Se och hör dem i klippet ovan.

Ämnet väckte nyligen en livlig debatt på sociala medier i Laholm efter att föräldern Caroline Torbjörnsson vädjat om att låta familjeparkeringarna på Mellby center vara till förmån för just familjer.

Hon och flera andra föräldrar vittnar om att många som inte har barn med sig i bilen väljer att parkera på familjeparkeringen ändå.

Vi pratade med fyra ”felparkerare” på Mellby center i Laholm. Se och hör dem i klippet ovan motivera valet att ställa sig på familjeparkeringen trots att de inte har barn med sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.