”Felparkerare” på familjeparkering i Mellbystrand väcker ilska

Publicerad

Caroline Torbjörnsson fick nog av att parkeringsrutorna som är avsedda för familjer ockuperas av folk som inte har barn med sig i bilen. Hon skrev en vädjan till ”felparkerarna” på sociala medier; att de ska tänka om.

Caroline Torbjörnssons inlägg om familjeparkeringen på Mellby center väckte debatt.

Inlägget väckte debatt och fick stor respons. Många höll med Caroline Torbjörnsson. Här är ett par exempel på kommentarer till inlägget:

”Det är väldigt irriterande. Jag brukar blänga en del del när jag ser dem och nu under graviditeten så kan jag inte låta bli att säga högt vad jag tänker”

”Ofta står där flotta bilar också! Jag har sagt ifrån men folk vill inte förstå!”

Faktum är att Carolines inlägg uppmärksammades även av fastighetsägaren som nu bestämt sig för att måla om alla parkeringsrutor på Mellby center, så att de blir något bredare än vad de är i dagsläget.

Se och hör flera familjers tankar om ”felparkerarna” i klippet ovan.

Förärldern Frida Eliasson har flera gånger sett familjeparkeringarna tas av personer som inte har barn med sig. Foto: SVT

SVT rapporterade · Är det okej att parkera på familjeparkeringen utan barn med sig?

07.22
God morgon! Nu kör vi igång diskussionen. Är det okej att ställa sig på familjeparkeringen även om man inte har barn med sig i bilen?
07.22
Det är inte ok att parkera på familjeparkering utan barn. Dessa parkeringar finns ju utav en anledning! Var själv arg på människor som änvände dessa parkeringar när vi hade små barn. Används dessa parkeringar av alla kan man ta bort dom
Lisbeth Persson
07.22
Japp
07.22
Jag tycker folk ska respektera respektiva skyltar gäller även handikappsfickor.Folk ha blivet väldigt ego och noncherlanta..Och uttalande jag är rädd om min bil som en i inslaget sa tycker jag är en dålig förklaring ..
07.22
Ja om bilen är stor.
07.23
Man ser tydligt att dessa rutor är till för småbarnsfamiljer, att man är rädd om sin bil eller vill gå lite kortare sträcka är ett så egoistiskt och tråkigt beteende.
Vi har aldrig parkerat där efter att vi slutade använda barnvagn.
Är man handikappad ansöker man om handikappstillstånd.
Att bry sig mer om materiella ting som sin bil, än andra människor.. skäms på er!
07.23
Det är helt ok att parkera på familjeparkeringh
07.45
Nej. Det ska enbart vara för barnens säkerhet. Parkeringsplatser är bland de farligaste platser för barn att vara på. Familjeplatserna är en räddning för mig när jag ska släpa kassar med bäbis på armen och trotsig treåring.
07.45
Nej, den är till för bilar med barnvagnar.
07.45
Självklart är det inte ok, det vet de som ändå ställer sig där. Men vi lever i en värld där jaget är större än tanken att annan behöver platsen bättre. Otroligt egoistiska personer gör så.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer