Mikael Lindvall: ”Jag tycker att det är lite respektlöst” Foto: SVT

”Felparkerare” på familjeparkering i Mellbystrand väcker ilska

Uppdaterad
Publicerad

Caroline Torbjörnsson fick nog av att parkeringsrutorna som är avsedda för familjer ockuperas av folk som inte har barn med sig i bilen. Hon skrev en vädjan till ”felparkerarna” på sociala medier; att de ska tänka om.

Inlägget väckte debatt och fick stor respons. Många höll med Caroline Torbjörnsson. Här är ett par exempel på kommentarer till inlägget:

Caroline Torbjörnssons inlägg om familjeparkeringen på Mellby center väckte debatt. Foto: SVT

”Det är väldigt irriterande. Jag brukar blänga en del del när jag ser dem och nu under graviditeten så kan jag inte låta bli att säga högt vad jag tänker”

”Ofta står där flotta bilar också! Jag har sagt ifrån men folk vill inte förstå!”

Faktum är att Carolines inlägg uppmärksammades även av fastighetsägaren som nu bestämt sig för att måla om alla parkeringsrutor på Mellby center, så att de blir något bredare än vad de är i dagsläget.

Se och hör flera familjers tankar om ”felparkerarna” i klippet ovan.

Förärldern Frida Eliasson har flera gånger sett familjeparkeringarna tas av personer som inte har barn med sig. Foto: SVT

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.