Lägenheten där mamman bodde spärrades av för teknisk undersökning. Foto: SVT

Åtal för misstänkt barnmord skjuts fram

Uppdaterad
Publicerad
Åtalet för den mamma i Halmstads kommun som häktats på sannolika skäl misstänkt för mord på sitt barn, skjuts upp till slutet av november. Detta efter att åklagaren begärt förlängd åtalstid av Halmstad tingsrätt.

– Jag behöver mer tid för ytterligare förhör och så väntar jag på analys av den tekniska bevisningen från Nationellt forensiskt centrum, säger åklagare Ann-Christin Claesson till SVT Nyheter Halland.

Den åtalade kvinnan och hennes försvarsadvokat medgav förlängd åtalstid. Det betyder att det inte behöver bli en ny häktningsförhandling utan häktningen löper på tills åtal ska vara väckt senast 26 november.

Medger visst våld

Det var den 30 september som kvinnan själv ringde efter ambulans till en adress i Halmstad. När polisen tillsammans med ambulans anlände till platsen var barnet inte vid liv. Kvinnan anhölls samma dag. Dagen därpå häktades kvinnan vid Halmstads tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för mord på sitt fyraåriga barn.

Har mamman berättat något mer om vad som hände den aktuella dagen?

– Hon medger visst våld mot pojken, något mer kan jag inte i nuläget berätta, säger åklagare Ann-Christin Claeasson.

Åklagaren vill inte svara på om det fanns några orosanmälningar gjorda till sociala myndigheter kring familjen och barnet sedan tidigare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer