Den 30 september 2019 larmades polis och ambulans till lägenheten. Foto: SVT

Kvinna häktad misstänkt för mord på sitt barn

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 30-årsåldern har häktats misstänkt för mord på sin fyraårige son. Kvinnan från Halmstad medger visst våld mot barnet, enligt polisen.

Det var på måndagen som kvinnan själv kontaktade ambulans till en adress i Halmstad. När polisen tillsammans med ambulans anlände till platsen var barnet inte vid liv. Kvinnan anhölls samma dag. På tisdagsförmiddagen stod det klart att kvinnan har häktats vid Halmstad tingsrätt och på sannolika skäl är misstänkt för mord på sitt fyraåriga barn.

– Jag kan säga att hon medger visst våld mot pojken, säger Inger Olsson, gruppchef för Halmstadspolisens enhet för brott i nära relationer.

Misstänkta barnamordet i Halmstad

Kan du säga något om skadorna?

– Nej, det kan jag inte göra.

Pojken ska obduceras under onsdagen och polisen vill än så länge inte uttala sig om vad som kan ha orsakat barnets död. Den tekniska undersökningen av den misstänkta brottsplatsen är avslutad, men polisen vill inte uppge om de säkrat några bevis.

Åtal ska vara väckt senast den 29 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkta barnamordet i Halmstad

Mer i ämnet