Foto: TT (Arkivbild)

Mamma anhållen misstänkt för mord på sin fyraåring

Uppdaterad
Publicerad

En mamma har anhållits misstänkt för mord på ett fyra år gammalt barn i Halmstad. Polisen är mycket förtegen kring det misstänkta brottets detaljer.

Ett dödsfall har uppdagats i Halmstad där en mamma nu misstänks för mord på sin fyraåring. Mamman ska själv ha kontaktat ambulans. När polisen tillsammans med ambulansen anlände till platsen var barnet inte vid liv, det var Hallandsposten först med att rapportera.

Inger Olsson, gruppchef för Halmstadpolisens enhet för brott i nära relationer, bekräftar misstankarna om mord och att en polisutredning pågår. Hon vill inte uppge hur kvinnan ställer sig till anklagelser och inte heller kvinnans psykiska tillstånd.

Misstänkta barnamordet i Halmstad
Inger Olsson polischef för barn- och sexualbrottsroteln i Halland. Foto: SVT

– Vi har förhört kvinnan men vad hon har sagt och hur hon ställer sig till misstankarna kan jag inte säga något om i nuläget, säger Inger Olsson till SVT nyheter Halland.

Kvinnan förväntas begäras häktad under morgondagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkta barnamordet i Halmstad

Mer i ämnet