Bild från när 20-åringen vallades på brottsplatsen. Foto: Polisen

Åtalade 20-åringen: ”Bara sitter och gråter”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att den mördade 16-åringens mamma förhörts under förmiddagen blev det under måndagseftermiddagen dags för den åtalade 20-åringen att berätta om händelsen som ägde rum för drygt tre år sedan.

– Jag bara sitter och gråter för att jag gjort något så hemskt, sa han bland annat.

Vid 12:30-tiden på måndagseftermiddagen var det dags att höra 20-åringens version av vad som hände när han tog livet av sin 16-årige kompis för drygt tre år sedan. I ett angränsade rum till rättssalen fanns han med på länk för att berätta om händelsen.

Läs mer: SVT liverapporterar från rättegången

Mordet på Albin

Han började med att berätta att han och den 16-årige pojken stod varandra nära.

– Vi tog varandra som bröder, sa han bland annat.

Upprinnelsen: Lättklädda bilder

20-åringen berättade att upprinnelsen till händelsen var att den 16-årige pojken ska ha haft lättklädda bilder på en av 20-åringens anhöriga i sin telefon. Och det var när han fick reda på att 16-åringen inte tagit bort bilderna, vilket han enligt 20-åringen ska ha lovat att göra, som det ska ha svartnat för honom.

– Jag kan inte kontrollera mig alls, sa han under förhöret och fortsatte med att berätta om hur han reagerade när han insåg att han haft ihjäl 16-åringen.

– Jag bara sitter och gråter för att jag gjort något så hemskt.

Läs mer: Detta har hänt

Han beskrev också hur han har mått sedan händelsen som alltså inträffade för drygt tre år sedan.

– Jag har mått skit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Albin

Mer i ämnet