Ett strandrace för motorcyklar på stranden Weston-super-Mare utanför Bristol i England 1998. Foto: AP

Beach racet blir troligtvis inte av

Uppdaterad
Publicerad

Sannolikt blir det inget beach race på Skrea strand i Falkenberg. Trafiknämnden har beslutat att säga nej till arrangemanget.

Enligt vad tidningen Hallands Nyheter erfar så blir det inget beach race i höst, men formellt är beslutet inte fattat ännu.

Nej från en nämnd räcker

Som SVT Nyheter Halland har berättat tidigare har kultur- och fritidsnämnden sagt ja till arrangemanget. Anledningen till att racet troligtvis kommer att stoppas är att trafiknämnden har sagt nej med en rösts mariginal. Och det räcker för att kommunen ska säga nej, enligt Henrik Selamis, trafikingenjör på samhällsbyggnadsavdelningen som handlägger denna sortens tillstånd.

– Jag får in ansökan från polisen till mig och sedan hämtar jag in synpunkter från berörda nämnder. I det här fallet tekniska och kultur och fritid. Jag har inte fått in protokollen ännu och kan därför inte säga hur det blir. Men det räcker med ett nej från en nämnd för att det ska bli nej från kommunen, säger han till tidningen.

Ett skyddat område

Trafiknämndens vice ordförande Jan Dickens (S) säger till tidningen att nämndens beslut att avslå ansökan är att området är skyddat.

– Stranden och klitterna är ett skyddat område och motortrafik är förbjuden med undantag för uttrycknings- och renhållningsfordon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.