Eva Lotta Swahn är åklagare i Kungsbacka-fallet. Foto: SVT/Joakim Eriksson

Man häktas misstänkt för mord i Kungsbacka

Uppdaterad
Publicerad

Natten till annandagen hittades en kvinna död i sitt hem i Kungsbacka. Den man som själv larmade polisen och sa att han var skyldig häktas nu på sannolika skäl misstänkt för mord och förberedelse till mord på ytterligare en person.

Larmet om det grova våldsbrottet kom till polisen strax före midnatt, natten mot annandagen. På plats kunde polisen konstatera att kvinnan i bostaden hade avlidit. En misstänkt gärningsman kunde gripas efter att han angivit sig själv.

– Jag begär honom häktad misstänkt för mord och förberedelse till mord. Det är på sannolika skäl, sa åklagare Eva Lotta Swahn, som under fredagsmorgonen blev tilldelad ärendet, under förmiddagen.

”Medger omständigheterna”

Häktningsförhandlingarna hölls i Varbergs tingsrätt under fredagen där beslut togs om att häkta mannen. Utöver att han misstänks för att ha mördat kvinnan så ska han ha planerat ett ytterligare mord.

– Man kan säga att han medger de faktiska omständigheterna. Han bestrider uppsåt, alltså medger att det inte var med flit, säger Eva Lotta Swahn, efter häktningsförhandlingarna.

Pågår parallell utredning om tjänstefel

Häktningsgrunden är att mannen kan påverka utredningen, att det finns en flyktfara samt att brottet mord överskrider två år i fängelse. Åtal ska vara väckt senast den 21 februari 2020.

– Vi har mycket att göra fram tills dess, säger Eva Lotta Swahn.

Förutom mordutredningen pågår också en utredning mot polisen, om tjänstefel. De var på plats ett par timmar innan mordet då kvinnan hade larmat om hot från den nu misstänkte mannen. Ärendet ligger hos särskilda utredningsenheten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt kvinnomord i Kungsbacka

Mer i ämnet