Under natten mot måndag brann två bilar på Vallås utanför Halmstad. Foto: Casper Johansson

Bilar brann på Vallås

Uppdaterad
Publicerad

Natten mellan söndag och måndag inträffade en bilbrand på Vallås utanför Halmstad. Den startade på en parkering och hann sprida sig från en bil till två andra bilar innan räddningstjänsten lyckades släcka den. Polisen misstänker brott.

Det var strax efter klockan 3 på natten som larmet inkom. Flera boende i området ringde 112.

– Någon hörde hur det smällde utanför. När de kikade ut genom fönstret såg de hur bilen brann, säger Sebastian Börjesson, vakthavande befäl vid polisen i Region Väst.

Räddningstjänsten och polis anlände strax därefter. När brandmännen lyckats släcka lågorna konstaterades att en bil hade totalförstörts och ytterligare två hade skadats av elden.

Sprang från plasten

Polisen sökte av området med hundar.

– Vittnen ska ha sett en person springa från platsen, men det är oklart om hen hade något med branden att göra, säger Sebastian Börjesson.

Det finns vare sig gripen eller misstänkt i nulgäet. Polisen misstänker brott och en anmälan om skadegörelse genom brand har upprättats.

SVT Nyheter Halland har tidigare rapporterat om att det brunnit ovanligt många bilar i länet den senaste tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.