Polisens presstalesperson Thomas Fuxborg berättar att det varit flera anlagda bränder under helgen. OBS: Branden på bilden är från en annan händelse. Foto: Niklas Luks/Polisen

Polisen: Ovanligt många bilbränder i helgen

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen har det brunnit i flera bilar runt om i länet. Enligt polisen sticker detta ut då det varit väldigt lugnt sedan coronaviruset bröt ut.

Vid 22-tiden på fredagskvällen fick polisen ett larm och att två bilar brann på en parkering i Falkagård, i Falkenbergs kommun. Även vid 20-tiden på lördagskvällen var det bilbränder i både Varbergs och Halmstads kommun – en bilbrand i Tvååker och brand i en carport på Vallås.

– Det brukar gå lite periodvis, men det har varit fler bränder nu än de senaste veckorna. Det har varit väldigt lugnt under en månads tid sedan corona, och påsken var otroligt lugn, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Kan bero på fint väder

Även på söndagsmorgonen brann en bil i Genevad, i Laholms kommun. Gemensamt för alla bränder är att polisen misstänker att de var anlagda.

– Vi vet inte motiven men det brukar ju blossa upp i och med värmen. I går var den finaste dagen på året, vilket kanske gör att folk är mer benägna att vara utomhus, säger han.

Misstänker ni samma gärningsmän?

– Nej det gör vi inte. Det brukar vara väldigt lokalt och ungdomar boende i området, säger Thomas Fuxborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.