Mikael Bengtsson och Tina Karlsson hoppas att en ny idé ska locka publik till deras biografer under coronakrisen. Foto: Foto: Joel Karlsson

Biografens knep mot coronan – privata filmvisningar

Uppdaterad
Publicerad
För att fortfarande locka besökare till att gå på bio har Maxim som har biografer i Laholm och Oskarström börjat anordna privata filmvisningar.
– De som har kommit hit och sett dem har sagt att det har känts jättelyxigt, säger Mikael Bengtsson, som driver biograferna.

Vid de privata filmvisningarna får besökarna välja mellan ett urval av filmer i tre olika prisklasser.

– Det är en tillgänglighet som är helt utöver det vanliga. Du får välja vilken film och vilken tid som du vill se den, säger Mikael Bengtsson, som driver biograferna i Laholm och Oskarström.

Det var förra veckan som biograferna började med det nya konceptet i ett försök att få tillbaka publiken, om än i mindre skala på grund av rädslan för att bli coronasmittad.

Vill klara sig genom krisen

– Det trillar in lite bokningar smått och gott. Vi hoppas det att det här kan göra så att vi kan hålla näsan över vattnet tills att krisen är över. Vi måste ju kunna överleva till dess, säger han.

Det är ganska dyrt, en filmvisning kostar mellan 800 till 1 200 kronor beroende på film och tid – varför göra detta istället för att titta på film hemma?

– Det är två helt olika upplevelser, och det här är också lite mer än en vanlig biovisning. Det är en väldigt trygg miljö, säger Mikael Bengtsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet